New Pool and Pool House

– Western Massachusetts

Pool House 2

Completed 2000

Two professional women wanted to create a new swimming pool and pool house for entertaining family and friends on a hillside above a rural town. Thirty truck loads of soil and rocks were removed to create a large enough flat space to construct the pool and afford some privacy from the town below. The back of the pool house is actually buried into the ground so that the roof appears to rest on the soil. The required program for the pool house was to have a porch covered grilling area, rooms for storage and changing, a bathroom, an outdoor shower and an interior dining room with screened doors to escape the insects in the spring and summer. When the doors are closed, the building looks like an 19th century farm shed.